HzBoy | Дата: Четверг, 22.05.25, 08:50 | Сообщение # 1 |
Рядовой
Статус: Offline
| Ви коли-небудь помічали, що посудомийна машина гуде, але посуд залишається нечищеним? Чому вона може працювати, видавати звуки, але при цьому зовсім не мити посуд? Можливо, це пов’язано з фільтрами або насосом?
|
|
| |
sivaktoa | Дата: Пятница, 23.05.25, 16:48 | Сообщение # 2 |
Рядовой
Статус: Offline
| Чесно кажучи, коли вперше зіткнулась із ситуацією, коли посудомийна машина гуде, але не працює, трохи розгубилась. Спершу подумала, що все — кінець, знову митиму вручну, але на щастя виявилось, що не все так страшно. У моєму випадку причиною була забита сітка-фільтр, яка просто не давала воді нормально проходити. Посудомийка не набирала воду і гуділа, створюючи ілюзію, що щось робить. Ще одна поширена причина — це проблеми з впускним клапаном або шлангом подачі води, тому раджу перевірити й це. Якщо ж навпаки — вода набирається, мотор працює, але мийка не починається, зверніть увагу на розпилювачі: вони можуть бути забиті залишками їжі або накипом. Загалом, панікувати не варто. Краще почати з простого: прочистити фільтри, перевірити шланги, заглянути в інструкцію. Іноді достатньо просто перезапустити програму або перевірити, чи щільно закрита дверцята. З досвіду можу сказати — коли посудомийна машина гуде, але не працює, не спішіть викликати майстра, бо багато хто вже вирішував такі проблеми самотужки. І я також тепер знаю, що Венкон JOURNAL має гарні статті з порадами, як діяти у таких випадках — знайшла там багато корисного.
|
|
| |